אודות

יעקב קרנץ

הכשרות, עיסוקים והסיפור האישי

יעקב קרנץ

הכשרות, עיסוקים
והסיפור האישי

סקירה מהירה

סקירה מהירה

פירוט הכשרות עיקריות בתחום הנטורופתיה והעיסוי הרפואי

הסמכה כנטורופת ('רפואה טבעית') וכיועץ לאורח חיים בריא במצבי בריאות שונים באמצעות התאמת מזונות, תוספי תזונה וצמחי מרפא דרך בית הספר לרפואה טבעית במכללת רידמן במסלול בן 4 שנים (לימודים מעמיקים בנושאי תזונה, מחלות כרוניות, הדרכה לאורח חיים בריא, תוספי תזונה, ארומתרפיה, אימון NLP,  צמחי מרפא, קליניקה וייעוץ).

• הסמכת מטפל בצמחי מרפא (רפואת צמחים – פיטותרפיה), הכנת מרשמים לתמציות צמחים וטיפול בפטריות מרפא (מיקותרפיסט) במכללת רידמן

הסמכה מטפל בשמנים אתריים (ארומתרפיה) לצד קורסים מתקדמים בארומתרפיה דרך מכון Tisserand Institute בנושאי בטיחות ויישום קליני. 

• הסמכת מעסה רפואי מבית הספר למקצועות העיסוי במכללת רידמן כמטפל בעיסוי שוודי, עיסוי רקמות עמוקות ועיסוי רפואי אינטגרטיבי.

• הכשרות בעיסוי לבעיות אורתופדיות בלימודי תעודה במרכז לשיקום תנועתי אורתופדי בהנחיית אלפונס טרשל וחלקם עם הפיזיותרפיסט גיא בר-טוב. למידת מגוון דיסציפלינות מתחום האורתופדיה, מבדקים ואבחונים אורתופדיים עם שיטות עיסוי מותאמות וייחודיות.
השתלמויות מקצועיות שוטפות לפיזיותרפיסטים וקורסי ידע מתקדמים על פתולוגיות שלד-שריר שונות ודרכי טיפול הכוללים תרגילים רפואיים והתערבויות מנואליות-ידניות.

• השתלמויות בתחום הייעוץ הבריאותי לנטורופתים ואנשי מקצוע בתחומים של בעיות עיכול, בעיות המקושרות למחזור החודשי, בעיות פוריות אצל גברים ונשים, ובעיות בתחום הנשימה והשינה.

• השתלמויות בתחום צמחי מרפא לבעיות גניקולוגיות ולבעיות שינה.

• לימודי רפואה תזונתית אצל ד"ר גיל יוסף שחר מן המרכז לרפואת הרמב"ם

• השתלמות בתחום נשימה ויציבה עם הפיזיותרפיסטית והחוקרת ד"ר מארי מסריי Mary Massery בזמן ביקורה בארץ ב 2020 וקורסים נוספים בתחום הנשימה האינטגרטיבית עם מייקל וייט ואנדרס אולסון.

• השתלמויות דרך חברת אקטיביקס המובילה בארץ השתלמויות בתחום הפיזיותרפיה ורפואת הספורט.

• הכשרה בטיפולי קינזיו-טייפינג (טייפ תמיכה בשריר לספורטאים ופציעות) , טיפול בטריגר-פויינטס,  אינטגרציה סביב מפרקים ויציבה נכונה.

• הכשרות בשימוש בחגורות מוליגן לבעיות מפרקיות וטכניקות נויירומובליזציה בתחום העצבי

• טיפול בכוסות רוח בהיבטים אורתופדיים-מערביים

• הכשרה כמטפל בעיסוי תאילנדי על מיטה מטעם המרכז לשיקום תנועתי אורתופדי

השתלמויות בתחומי העיסוי לנשים הרות וקורסי בטיחות בעיסוי לבעלי מחלות כלי-דם ולב , סרטן ועוד,  עם טרייסי וולטון Tracy Walton  (מרצה וכותבת ספרי בטיחות בנושא).

בשני משפטים - מה הם שני התחומים הללו?

עיסוי מודרני מערבי הוא שם כולל לשיטות עיסוי שפותחו על סמך עקרונות אנטומיים ופיזיולוגיים בשפת המדע וזאת על מנת לקדם בריאות או לתמוך בתהליכים רפואיים מוגדרים בגוף המטופל.
תחת מטריה זו נכללים  העיסוי השוודי, העיסוי הרפואי ועיסוי-רקמות עמוק יחד עם מגוון טכניקות ייחודיות חדשות שהתפתחו בעולם המערבי וטכניקות פיזיותרפיסטיות שאיתם אני בוחר להשתמש בקליניקה שלי בטיפולי העיסוי.

שימוש במגוון כלים רחב (תזונה, דפוסי התנהגות,  תוספי תזונה, צמחי מרפא מערביים, תזונה פונקציונאלית, שמנים אתריים, יציבה, מגע, אורח חיים, כושר) אותו מעניק המטפל לצד שיתוף פעיל של המטופל בכדי לפתור או לתמוך בבעיות בריאותיות קיימות.
במקצוע הנטורופתיה יש שילוב של ידע עדכני מהרפואה המודרנית יחד עם גישה מסורתית והוליסטית.
השפה בה משתמשים במקצוע הנטורופתיה היא שפה מדעית-מערבית ונעשה שימוש במסד נתונים דומה למקצועות הרפואיים והפרה-רפואיים, דבר המבדיל את מקצוע הנטורופתיה משאר שיטות הטיפול האלטרנטיביות (רפואה סינית, הומאופתיה, הילינג, ניקוי רעלים).

הסיפור שלי

ואיך הגעתי לתחום הטיפול

איך הכל התחיל?

לפני מספר שנים חוויתי מצב ממושך של דום-נשימה חסימתי בשינה (Obstructive Sleep Apnea) וחסימה של דרכי האוויר בעת השינה המלווה בעשרות יקיצות במהלך הלילה. מדובר במצב לא פשוט עם פוטנציאל סיכון, הגורר גם מחסור גדול בשינה.
הדבר הוביל לקריסת מערכות בגוף אחת אחרי השנייה. הידרדרות של מערכת עיכול, פגיעה בזיכרון וריכוז, ירידה במשקל, איבוד מסת שריר וליקויים במערכת העור.

מה ניסיתי

בשביל לנסות לפתור את הבעיה, שפכתי המון כסף וניסיתי כל מה שרק אפשר. הלכתי לרופאים מומחים מהארץ ומחו"ל, אל נטורופתים ידועים ואל פיזיותרפיסטים מומחים. אין דבר שלא ניסיתי. ניסיתי גם 'רופאי אליל', לצד בדיקות מתקדמות בבתי חולים, חוויית אשפוז אחת וגם ביקורים אצל המון שרלטנים למיניהם בדרך המאתגרת להשגת בריאות. 

איך יצאתי מיזה

אחרי מאמצים רבים סיימתי לטפל בהצלחה בשינה שלי ובדום הנשימה בשינה ממנה סבלתי, תוך החזרתה למסלול תקין. הדבר נעשה בעזרת דברים שגיליתי ולמדתי במהלך חודשי החיפוש. (במהלך אותה שנה שחלפה, השתעשעתי במחשבה שאם אבריא מזה, אולי יום אחד אתחיל ללמוד את התחום ברצינות גם מההיבט המדעי, בלימודים מסודרים ומעמיקים, שזה לא יישאר רק ב'קוריוז' שהועיל אצלי, וזהו).

בעיית דום הנשימה אמנם נפתרה על ידי דרך התמקדות בצד האנטומי והמכאני של מיבנה הגוף ומערכת הנשימה מתחום העיסוי אחרי עבודה רבה מצידי של לימוד עצמי.

אבל זה לא ניגמר כאן כי… 

עדיין נישאר לי אז לשקם את כל שאר מערכות הגוף שנפגעו ויצאו מאיזון, במיוחד סביב מערכת העיכול שנפגעה קשות בפרק זמן זה. 

בשלב הזה גיליתי שתזונה ואורח חיים גם הם חייבים להיות חלק מתהליך של שיקום מלא, ולמרות הסקפטיות הגדולה שהייתה לי כלפי התחום הזה –  התחלתי לבדוק אותם.
גם שם החיפוש היה ארוך ולא חף מטעויות אבל התהליך השתלם לי והיטיב לי עם בריאותי ואני שמח על כך.

מה גיליתי

בסופו של דבר אפשר לומר ש'בזכות' המצב הבריאותי שחוויתי גיליתי שתי תחומים חדשים ומרתקים:
תחום הנטורופתיה (אורח חיים, תזונה, צמחי מרפא, תוספים)
ותחום העיסוי הרפואי.

ומה הלאה?

אמנם גיליתי שני תחומים בעלי פוטנציאל בריאותי אדיר, אך עם זאת גם נוכחתי לדעת שהם מלאי חובבנות ואי דיוקים. בצורה שגורמת לרתיעה (מוצדקת לעיתים) של מטופלים מלהיעזר בכלים שיש לעולמות הרחבים האלו להציע.

קיבלתי החלטה

קיבלתי החלטה לקחת את שני התחומים הללו שלב אחד קדימה וללמוד אותם מהתחלה באופן יסודי. לארגן ולזקק את הידע מאותם התחומים, בכדי שאוכל לעזור לאנשים כמוני, שנתקלו בבעיות דומות – ולא מצאו להם פתרון. 

איפה?

התחלתי ללמוד את תחום העיסוי ברפואי במסלול לימודים בן 3 שנים ואת תחום הנטורופתיה במסלול בן 4 שנות לימוד במכללת רידמן (המכללה הגדולה בישראל ללימודי רפואה משלימה), בשביל להצליח לעזור בתורי לאנשים אחרים שנקלעו גם הם למצבי בריאות מורכבים ומגוונים.

הספיק לי? כן. אבל…

החלטתי כבר אז שאני עומד להשקיע ככל שאוכל בהרחבה והעמקה של התחומים ולא להסתפק רק בחומר הנלמד במכללות לרפואה משלימה. 

במקביל וגם לאחר הסיום

לכן, בנוסף למסלול הלימודים המוסדר, העמקתי בקריאת מחקרים מחוץ לזמן הלימודים, בהשתלמויות ובקריאת המידע הרפואי שנכתב בשדה הרפואה הקונבנציונאלית האדירה, בבירור מיתוסים בתחום הרפואה האלטרנטיבית ולימודים נוספים.

כמו כן המשכתי במסלולי התמחות

אלו היו צעדים חיוניים מבחינתי וזאת על מנת שביום בו אתחיל לתת בעצמי מענה לאנשים בתחום הרפואה המשלימה, אוכל לתת טיפול מדויק וממוקד יותר מימה שהוצע לי בזמנו. חובה למנוע מאנשים אינספור סיבובים מיותרים כאשר הם מחליטים כן ללכת לנסות את מה שיש לתחום הרפואה המשלימה להציע בתחומי חולי מסוימים אחרי שנוכחו לדעת ששאר הדרכים שניסו לא עבדו.

תובנות תוך כדי

לאנשים שפונים לטיפול בתחום זה ומחליטים להשקיע אנרגיה, זמן וכסף לשיפור בריאותם – פשוט מגיע יותר. 
החלטתי לתפוס משימה זו בשתי ידיים והמוטו הזה מלווה אותי עד היום.

כבר במהלך שנות לימודי, בתקופת ההתמחות וגם בשנות הטיפול בקליניקה הפרטית שבאו לאחריהם – נוכחתי לדעת שתחום הרפואה המשלימה הוא תחום רחב מאוד.

יש מקרים להם תחום הרפואה המשלימה מצוין לבדו, ויש מקרים שהוא חייב לבוא לצד טיפול רפואי מתאים.
התחום נוחל הצלחות בתחומים מסוימים וכישלונות בתחומים אחרים, ממש כמו שהרפואה הרגילה נוחלת הצלחות בתחומים מסוימים ובתחומים אחרים נשארת חסרת אונים לחלוטין.
הנקודה החשובה ביותר היא ההחלטה מתי נכון לטפל בכלים הנהדרים האלו של הנטורופתיה והעיסוי הרפואי ומתי לעומת זאת צריך דווקא להפנות בחזרה לרופא

גם לאחר הבחירה שאני מבצע בקליניקה למתן טיפול משלים וניתוב המטופל לשם, שוב ושוב אני פוגש בחשיבות של ההתעדכנות המתמדת בידע המדעי הקיים בתחומים אלו.

אני מאמין שככל שמטפל מביא איתו יותר מקצועיות ויותר היכרות מעמיקה עם הספרות המדעית ומתן חשיבות לדיוק בפרטים, הדבר חוסך טירטור מיותר למטופל, חוסך כל מיני ניחושים מצד המטפל, מייתר הטלת מגבלות תזונתיות שאינן נצרכות ומפחית הטלת משימות שאינן מועילות לטיפול.

עוד כשהייתי בצד של מקבל הטיפול, חשתי (על בשרי) כמה צורך יש במיקוד ודיוק של הטיפולים. המוטיבציה הזו דרבנה אותי להעמיק בשתי התחומים ולהתמקצע בהם עוד יותר בכדי שאוכל לתת כמה שיותר מזה למטופלי.
מבחינתי זוהי שליחות, ובדרך זו אני מבקש להיות מעט שונה ממטפלים אחרים.
אני מכוון להעניק טיפול ממוקד שמאפשר להעביר את המטופל תהליך נקודתי ומהיר יחסית ככל שניתן עם התייחסות לכל התחומים שרלוונטיים עבורו. 

ומה עם קצת… קסמים?

אם קיים איזשהו 'קסם' בתחום הנטורופתיה והעיסוי הרפואי – הרי שהוא לא הקסם במובן הקלאסי שעליו אולי רגילים לחשוב.
אם קיים קסם כזה, הרי שהוא טמון בשקלול מחדש של כל הידע שהצטבר, על מנת לקבל החלטת טיפול נכונה ולהתאים את האסטרטגיה הטיפולית אל המטופל הספציפי.

ומה אני עושה היום?

כיום אני מטפל בשני התחומים אצלי בקליניקה פרטית.
בתחום הנטורופתיה ובתחום העיסוי ובחלק מהטיפולים אני גם משלב אותם יחדיו.

הקליניקה שלי מיועדת בראש ובראשונה לטיפול בתחום הנטורופתיה הפונה לקהל יעד של אנשים הסובלים מבעיות כרוניות ומצבים בריאותיים בתחום מערכת העיכול, בריאות האישה, איזון הורמונאלי, בעיות מטאבוליות ובעיות של עייפות וחולשה (מקבל פרונטאלית בקליניקה עם אופציה לשירות של ייעוץ באונליין לחלק מן התהליך או כולו).
בנוסף אני מטפל בתחום העיסוי הרפואי לבעיות כאב ואורתופדיה בדגש על בעיות אורתופדיות, כאבים ודלקות. וכאמור, לפעמים משלב במקרים מורכבים מאוד.

כמו שציינתי קודם, אני משלב בין שתי התחומים הענקיים הללו, עיסוי רפואי מחד גיסא, ונטורופתיה ואורח חיים מאידך גיסא, באינטגרציה של ידע.

מדובר בשתי מסלולי הכשרה נפרדים, בעלי התמקצעויות נפרדות לגמרי הדורשות בכל אחת מהן השקעה מרובה, כך שעיסוק בשתי התחומים הללו במקביל איננו דבר הברור מאיליו והוא די חריג בנוף של אלו שעוסקים בתחום הנטורופתיה.

עם זאת הדברים היו חשובים עבורי כי כשמדברים על טיפול 'שלם' –  שילוב כזה הוא לטעמי אחד הדרכים העוצמתיות לשם. אני עצמי יצאתי להקיף את שני התחומים הללו ועשיתי את כל זה מתוך הבנה ששניהם נצרכים בתהליכים בריאותיים שאנשים עוברים , ממש כמו התועלת ששניהם יחד העניקו לי, לפני מספר שנים, בבואי לטפל בעצמי.

בנוסף לקליניקה

חומרים לציבור הרחב

עם הזמן הקמתי אתר אינטרנט שישמש את מטופלי ואת הקהל הרחב בתחום הבריאות והנטורופתיה,
לצד ערוץ YouTube ייעודי עם הרבה תוכן בתחום תרגילים רפואיים לבעיות כאב ואורתופדיה (ניתן להירשם כאן לערוץ ה YouTube בשביל לקבל עדכונים על סרטוני הדרכה חדשים).

בנוסף אני מתפעל דף פייסבוק של העסק אליו אני מעלה עדכונים על מאמרים חדשים בנטורופתיה ומאמרים בעיסוי רפואי שעולים לאתר לצד טיפים קצרים נוספים שתמצאו רק שם (ניתן לסמן עוקב או Like בדף הפייסבוק עצמו וכך להבטיח שתקבלו את העדכונים).

ניהול קבוצת פייסבוק

אני גם שותף בניהול קבוצת פייסבוק בתחום הנטורופתיה בישראל "נטורופתיה – בריאות בטבעיות" שנותנת מענה לשאלות אנשים ומפגישה אותם עם תכני בריאות. (נכון לסוף 2024 הקבוצה מונה 25 אלף משתתפים! ואני מזמין אתכם להצטרף)
כאחד ממנהלי הקבוצה, אני שמח שיש אפשרות לכולם להגיע לתכנים ולמצוא פלטפורמה שיתופית בגובה העיניים, של מטפלים מתחום הבריאות ואנשים מהציבור הרחב. ולא רק מהצד השני של שולחן הקליניקה.
לצד ניהול הקבוצה עצמה, אני שמח גם לענות שם בהיבט המקצועי.

אבל בסוף,

למרות האהבה שלי להפיץ את תכני הידע בפלטפורמות השונות לציבור הרחב,
 מירב הזמן ותשומת הלב שלי ביום יום – היא בקליניקה.
 ובאנשים שמגיעים אלי לטיפול.

הקליניקה מבחינתי היא מעל הכל.
לב ליבו של הפעילות שלי הייתה ונותרה – המטופלים.
בפגישות 1 על 1.
שמגיעים אלי לטיפול, בין אם בזום ובין אם בפרונטלי.
ואני תמיד רוצה לפגוש עוד.

מבחינתי, העבודה העיקרית הייתה ותהיה – בקליניקה בקבלת מטופלים.
בשביל זה הגעתי אל התחום. לטפל באנשים.

וזה מה שגם ממשיך למלא אותי אושר בכל יום מחדש.

קווים מנחים לעבודתי בקליניקה

מטרה

להביא את המטופלים לתוצאה הטובה ביותר – בזמן הקצר ביותר ובאופן המדוייק ביותר.

דברים שחשובים לי

• שקיפות.
• הנגשה.
• שילוב דיסציפלינות ממגוון תחומים.
• מקצוענות.

דברים שחשובים לי בעבודה הטיפולית
• שקיפות בכל התהליך הטיפולי (ללא מניפולציות ו'הפתעות' שלצערי מתרחשות לעיתים בתחום הרפואה המשלימה).
• הסבר בהיר של הבעיה הבריאותית וצורת הטיפול
• שילוב דיסציפלינות ממגוון תחומים על מנת להעניק את האבחון ואת הטיפול הכי ממוקד בלי להעמיס בצעדים שאינם נצרכים.
• מקצוענות ללא פשרות והתאמת כלי הטיפול לספרות המדעית העדכנית ביותר.
• הנגשה נוחה של המשימות שאני מבקש שתבצעו בין הטיפולים ונגישות אליהם דרך פורטל ייעודי שהוכן לשם כך עבורכם.

מוטו

שיתוף של המטופל בתהליך הוא אחד הכלים העוצמתיים ביותר וכשיש היענות של המטופל – משיגים את המטרה המשותפת בצורה הטובה ביותר.

לעיתים הטיפול (הן בעיסוי והן בנטורופתיה) הוא תחילתו של תהליך משמעותי עבור המטופל.
לצד הטיפול הקונקרטי חשוב לי לצייד אותו בכלים ובמידע שיאפשרו לו לקבל מענה אפשרי לסיבות שהובילו לאותם בעיות מהם הוא סובל. עם התקדמות התהליך נוכל להציב להם את הפתרונות בהתאם בצורה שמשתלבת באורחות חייו מתוך הבנה באיזה אופן צעדיו משתלבים בתהליך הריפוי ולראות איך צעדיו משתלבים בתהליך הריפוי והופכים אותו לשותף פעיל ומרכזי.

לקביעת תור ובירורים נוספים

או השאירו פרטים בטופס למטה

טופס יצירת קשר
כלי נגישות
חייגושאלות/טיפול? כתבו לי