מתכונים לסלטי חצילים

לשיתוף בוואטסאפ
לשיתוף בפייסבוק
לשיתוף
לשיתוף
תמונה של יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי
יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי

טיפול נטורופתי מדויק. מונגש. הוליסטי. באונליין ובפרונטלי

לכל המתכונים

הרשמה לערוץ

לתרגילים חדשים ועדכונים

בדף זה תמצאו מספר מתכונים שונים לסלטי חצילים.
אפשר לשלב כמה מהם בסעודות חגיגיות או לגוון כל פעם במתכון אחר במהלך השבוע 

רוצים לדעת למה לשים לב מבחינה בריאותית בהכנת החציל?
גללו מטה לסוף המתכונים או לחצו כאן

מתכונים לחצילים

חציל שלם בטחינה

מצרכים
• חציל שלם
• טחינה גולמית (להכנת טחינה)

אופן הכנה
• לוקחים את החציל ומחוררים אותו משתי צדדיו בעזרת מזלג (שני נעיצות בכל צד)
• מכניסים את החציל לתנור למשך שעתיים בחום סטנדרטי של 180 מעלות (עצה: אפשר לנצל ולהכניס לתנור ביחד עם שאר המאכלים שאתם מכינים לשבת. פשוט להשאיר את החציל לזמן נוסף בלי לכבות את התנור)
• מוציאים את החציל , 'פוצעים' אותו לאורכו בעזרת סכין ומרווחים מעט את הדפנות אחד מהשני בעזרת מזלג וכך יוצרים באמצע מעין 'שביל'
• יוצקים לאורך השקע מעט טחינה, ניתן לפזר מעט עלי פטרוזליה חתוכים לקישוט, ומגישים חם

ניתן לבצע חימום חוזר של החציל סמוך לסעודה ורק אז לבצוע אותו ולשפוך בתוכו את הטחינה.

מתכון לחצילים חתוכים לריבועים

סלט חצילים בריבועים

מצרכים
• 1 חציל גדול עם הקליפה
מצרכים לרוטב
• 1 שן שום כתושה/קצוצה
• חופן פטרוזליה (קצוצה)
• 1 וחצי כף צ'ילי מתוק
• 1/2 כפית רוטב סויה

אופן הכנה
• חותכים את החציל לקוביות בינוניות (כ- 3 ס"מ)
• מפזרים בתבנית אפייה את קוביות החציל (לשים מתחת נייר אפייה או להתיז מעט שמן שלא ידבק ומכניסים לתנור ל – 40 דקות

בינתיים מכינים את הרוטב בתוך קערה קטנה/כוס (שום, פטרוזליה, צ'ילי ורוטב סויה בכמויות שברשימת הרכיבים)
• מערבבים בקערה גדולה את הרוטב עם קוביות החציל המוכן

לשמור במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.

חצילים חתוכים לפרוסות ועיגולים למתכון לחצילים לשבת

פרוסות חציל כבושות בחומץ וסילאן

מצרכים
• 2 חצילים גדולים פרוסים בעיגולים לרוחב לעובי 1/2 ס״מ
• מלח גס
• 1/4 כוס שמן זית

מצרכים למרינדה
• 1/2 כוס סילאן (ללא תוספת סוכר)
• 1/2 כוס חומץ
• 2 שיני שום כתושים/קצוצים
• חופן פטרוזליה/כוסברה קצוצה
• מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה
• מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• בוזקים מלח גס על פרוסות החצילים
• ממתינים כ 5-10 דקות ולאחר מיכן מנגבים את החצילים בעזרת נייר סופג
• מושחים את פרוסות החצילים בשמן זית בשני הצדדים בעזרת מברשת.
• מסדרים בתבנית (מרופדת בנייר אפייה) את החצילים בשכבה אחת
• צולים כ-25 דקות או עד שהחצילים שחומים.

בינתיים מכינים את מרינדה (רוטב בו נשרה את החצילים בסיום האפייה) בתוך קערה קטנה/כוס:
מערבבים סילאן, חומץ בלסמי, שום, עלי נענע, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.

לאחר שהחצילים יוצאים מהתנור:
• יוצקים את המרינדה על פרוסות החציל בתבנית בעודן חמות, ולאחר מיכן שוהים עד שמתקרר
• מעבירים את פרוסות החציל עם המרינדה לקופסה, סוגרים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות

חצילים חתוכים לפרוסות ועיגולים למתכון לחצילים לשבת
חצילים ופלפלים - סלט מטבוחה מחצילים ופלפלים

חצילים ופלפלים – סטייל מטבוחה

מצרכים
• שני חצילים בינוניים
• שלושה פלפלים
• שתי עגבניות בשלות וגדולות
• 2-3 שיני שום
• 3-2 כפות שמן זית
• מלח ופלפל

בונוס : טיפה צ'ילי חריף


הוראות הכנה
ההכנה וההוספה לסיר תיעשה בשלבים, (שום, פלפלים, חציל, העגבניות).
כל פעם נכניס לסיר רכיב אחר ונעבור מיד לחיתוך של הרכיב הבא ונכניס גם אותו לסיר.
בסיום נניח את הסיר על האש למשך כשעה וחצי במכסה סגור תוך כדי ערבוב מידי פעם שהתכולה לא תישרף. ובסיום נשאיר את המכסה פתוח על מנת לאדות את הנוזלים

סדר פעולות
• פורסים את השום לפרוסות דקות
• חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות
• מכניסים את השום לתוך סיר גדול שמרובד בשמן זית (2-3 כפות) (אפשר גם שמן רגיל אם אין בנמצא)
• לאחר שהשום הפך להיות זהוב, מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לערבב

מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ועוברים לחיתוך החציל במקביל
• מורידים לחציל את הראש ומקלפים אותו בצורת זברה (פסים פסים)
• חותכים לקוביות גדולות (בערך בגודל 1.7*1.7 ס"מ)
• מוסיפים את החצילים לסיר ומערבבים היטב
• מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור (אפשר להוסיף גם כמון או תבלין חריף)

מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה ומכסים את הסיר להמשך בישול למשך שעה וחצי
• תוך כדי הבישול, מערבבים עם כף מידי פעם על מנת שהתחתית לא תישרף
• כשהירקות נראים רכים מאד, סמרטוטיים וטעימים, משאירים את המכסה פתוח כמה דקות כדי לאדות מעט מהנוזלים
• טועמים את הסלט חציל-מטבוחה ובמידת הצורך מוסיפים מלח-פלפל

בסיום ההכנה , מעבירים לכלי סגור היטב ושומרים בקירור.

הערות ותובנות בריאותיות..

♥ אל תוותרו על אכילת הקליפה! קודם כל – זה טעים! מי שלא אוהב – תתחילו להתרגל..
הקליפה מכילה את מירב התועלת הבריאותית של החציל.
לצד תכולת הסיבים הגבוהה שמקבלים מהקליפה, מקבלים ממנה את הפיטוכימיקלים הייחודים לחציל , רכיבי אנתוציאנין שהינם נוגדי חמצון ובעלי השפעות בריאותיות נוספות.
רכיב הנסונין, Nasunin , נותן את הפיגמנט הסגול ומעניק לחציל את צבעו הייחודי של הקליפה והינו נוגד חמצון בעל מאפיינים ייחודיים.
♥ במחקרים שנעשו על בני אדם וגם במחקרי מעבדה, החציל הדגים פעילות של הורדת לחץ דם, שמושגת ככל הנראה בעיקר מהפעלה של המערכת הפרא-סימפטטית (מכיל אצטיל-כולין שמשפיע על הלב באופן ישיר בהפעלת קולטנים מוסקורניים, וגם באופן עקיף דרך שפעול המערכת הפרא-סימפטטית דרך הפעלת הקולטנים בדפנות המעי)
♥ החציל מכיל גם תרכובות של של GABA ושל חומצה כוליריגנית (אם כי במינונים שאינם משמעותיים בכדי להשפיע על הורדת לחץ דם)

♦ אמנם הכי טעים 'לשרוף' את החציל שיהיה קריספי להשגת קירמול. עם זאת, אפייה או טיגון ממושך יוצר תרכובות לא בריאות שנעדיף להימנע מהם. לכן מומלץ להתנסות ולהתרגל גם לטעם הרגוע יותר של החציל, ולא 'לצרוב' אותו יותר מידי

♦ למספר קטן באוכלוסיה יש רגישות בצריכת חציל שמתבטאת בבחילות, פריחה או דלקות פרקים בעת הצריכה. דבר זה מתרחש עקב תכולת רכיב הסולנין שבחציל לצד כמויות של חומצת היסטדין שעוברת המרה בגוף להיסטמין שהינו חומר שמתווך דלקות.

בתיאבון !!

לחצו לשיתוף המתכון עם משפחה וחברים 

וואטסאפ
פייסבוק

רוצים לקחת את הבריאות שלכם שלב אחד קדימה ולקבל ייעוץ המותאם אישית למצבכם הבריאותי גם בהמשך?


מוזמנים לשלוח הודעה או ליצור איתי קשר לשיחה טלפונית ונבדוק יחד התאמה לצורך תחילת טיפול

מפגשים דרך האונליין עם כל המעטפת שאתם צריכים או מפגשים בקליניקה

לשאלות ובירורים נוספים

תכנים מרחבי האתר
כלי נגישות
חייגושאלות/טיפול? כתבו לי