המתכון הכי טוב ללחם טחינה (בלי קמח!)

לשיתוף בוואטסאפ
לשיתוף בפייסבוק
לשיתוף
לשיתוף
Picture of יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי
יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי

למצוא את הבעיה. להבין את הפתרון.

לכל המתכונים

הרשמה לערוץ

לתרגילים חדשים ועדכונים

© המתכון (עם שינויים קלים) באדיבות השפית והנטורופתית שרון כהן , מוזמנים לעקוב אחריה באינסטגרם sharonc_chef

שימו לב !
המתכון הוא אכן בלי טיפה של קמח. זו לא טעות!
ניסיתי 13 וריאציות שונות של המתכון, עד שמצאתי עבורכם את המתכון המנצח לטעמי!
(בסוף המתכון מובא מידע בריאותי נוסף על השימוש בלחם-טחינה, מתי נכון להשתמש בו ומתי לא מומלץ).

התמונות ותוספות למתכון מערוץ היוטיוב ketoserts 

המתכון ללחם טחינה

חומרים

• 1/2 כוס טחינה גולמית 
• 1 כף מייפל 
• 2 ביצים
• 1/4 כפית אבקת אפייה
• 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1 כף חומץ
• 1/2 כף מים

חומרים לזיגוג מעל

• זרעי שומשום/קצח

מכשירים

•מערבל ידני/חשמלי

תוספות מעניינות שיכולים לשדרג את הבלילה

1/3 כוס של שברי אגוזים מכל הסוגים (שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, צנוברים)

הערות נוספות לחומרי הגלם

• שימוש בטחינה גולמית מגרגירי שומשום שלימים תפיק כיכר כהה יותר, לעומת טחינה גולמית משומשום לא מלא שתפיק כיכר בהיר ומעט יותר מתוק
• שימוש במייפל – למי שאין מייפל בבית, ניתן להשתמש בדבש במקום מייפל. כמו כן, לסוכרתיים ניתן להשתמש בממתיק דל סוכר כמו סוויטנגו או אריטרוטול.

טחינה גולמית
מתכון ללחם טחינה בלי קמח למי שלא אוכל גלוטן או ציליאקי
מתכון ללחם טחינה בלי קמח - יוצא טעים ואכיל!
מתכון ללחם טחינה טעים ופריך ללא קמח

אופן ההכנה
• מוסיפים את כל המרכיבים לתוך קערה ומערבבים (עדיף במערבל ידני להשגת אווריריות)
⇐ אפשר לגוון ולהוסיף לבלילה 1/3 כוס של שברי אגוזים מכל הסוגים (שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, צנוברים).
• יוצקים לתבנית ריבועית קטנה או לתבנית אינגליש קייק קטנה (את התבנית יש לרפד בנייר אפייה או בתרסיס שמן למניעת הידבקות)
⇐ לאחר ששופכים את הבלילה לתבנית כברירת מחדל ניתן לפזר מעט גרעיני שומשום/קצח. אפשר גם להוסיף חלק מאותם שברי אגוזים שהכנסתם לתוך הבלילה עצמה וכך לדאוג לציפוי נאה וטעים של הכיכר מלמעלה
• אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

זמני אפייה :
• לכיכר לחם (תבנית מלבנית) זמן האפייה כ-30 דקות. 

♥ לאחר הוצאה מהתנור – מומלץ מאוד להוציא את הלחם מתוך התבנית ולתת לו להצטנן על גבי רשת צינון כלשהי מחוץ לתבנית וזאת על מנת  שתחתית הלחם לא תאגור לחות ותתרטב.

תובנות והערות בריאותיות..

למה שנרצה להכין לחם טחינה?

1.לחם טחינה הוא תחליף טוב ללחם שאיננו מורכב מפחמימות רבות.
2. לחם טחינה אינו מכיל כלל גלוטן! (במתכון הנוכחי שבעמוד ללחם טחינה ללא גלוטן)

לאילו מצבים בריאותיים לחם טחינה יכול להתאים?

הוא בהחלט יכול להיות תחליף מעולה עבור :
• אנשים הסובלים מסוכרת 
• אנשים שרגישים לפרוקטנים (מה זה פרוקטן? פרוקטן הינו רכיב סוכרי בלתי ניתן לעיכול שנמצא בחיטה, כוסמין, שיפון ודגנים נוספים. מרכיב הפרוקטן הינו גורם מרכזי לקשיי העיכול ולנפיחות בטנית אצל חלק מהאנשים הצורכים לחם, ולא חלבון הגלוטן המפורסם שכולם מדברים עליו ותולים בו בטעות את האשמה תמיד).
• אנשים עם אי סבילות קלה/רגישות לגלוטן (אי סבילות = קושי בעיכול מלא. זו לא אלרגיה ולא מדובר בציליאק).
• אלו המאובחנים במחלת הציליאק ואלרגים לחלבון הגלוטן המפורסם (כמובן למאובחנים בציליאק חובה לשים לב שהמרכיבים שקונים למתכון, כולל הטחינה הגולמית, חפים מעכבות של גלוטן ושמדובר בפס ייצור סטרילי).

כמו כן יש מגוון רחב של מצבים בריאותיים נוספים בהם נרצה לצמצם בצריכת הפחמימות והסוכר על מנת למלא יעדים בריאותיים מסוימים
(תסמונת מטאבולית, התמודדות עם חשקים למתוק, הפחתת מצבים דלקתיים בגוף).

מתכון זה ללחם על בסיס טחינה – הוא אופציה נהדרת וטעימה שיכולה להיטיב עימם.

אפשר לאכול לחם טחינה כמה שרוצים? 

למרות שלחם טחינה בהחלט יכול להיחשב כמאכל בריא, יש שתי נקודות בריאותיות שיש לתת עליהם את הדעת וממילא להבין שאל לנו להגזים בצריכת לחם טחינה בכמויות גדולות:

 

1. קלוריות

כיוון שחומרי הגלם מהם הלחם נאפה הינם מקבוצת השומנים, יש לשים לב לכמות הקלוריות שיש בלחמנייה בודדת ולא לאכול מאותם הלחמניות ללא מגבלה.
שמן הוא בעל כמות קלורית כפולה מאשר פחמימה ולכן מסיבה זו עוד יותר חשוב לשים לב לכמויות לחמניות-הטחינה שאנו צורכים (בהן מרכיב השומן הוא דומיננטי מאוד) ולא להגזים באכילתן בכמויות גדולות.
צריך תמיד לזכור שדברים יכולים להיות בריאים מאוד אך עם זאת גם משמינים באותה מידה.
כששוכחים נקודה זו וצורכים מחלופות בריאות ללא מגבלה – ניתן להגיע בקלות לצריכה קלורית עודפת שאיננה בריאה לגופנו ולעיתים אף להשמנה לא מוסברת.

 

2. אומגה 6

 לחם טחינה מכיל בתוכו אממממ…… טחינה!
טחינה, הינו ממרח המופק מטחינה של זרעי השומשום שהינו רכיב בריא בעיקרו (מכיל סיבים תזונתיים לצד מינרלים כמו סידן, ברזל ואבץ בכמות יפה יחסית).
עם זאת, השומשום מכיל כמויות גדולות של אומגה 6, שהיא חומצת שומן פרו-דלקתית. מדובר בסך הכל בחומצת שומן שחיונית לגופנו ובלעדיה אין לנו קיום, אולם כמויות גדולות שלה עלולים להפר את האיזון הרצוי שבגופנו שבין אומגה 6 לבין אומגה 3 (חומצת שומן תאומה נוגדת תהליכי-דלקת הנמצאת למשל באגוזי מלך ובדגים בכמויות טובות).
הפרת האיזון וצריכת יתר של מזונות המכילים כמויות רבות של אומגה 6 עלולה לקדם אצלינו בגוף תהליכי דלקת המשפיעים על מצב העור, המפרקים, מערכת העיכול וגם על בעיות של החמרת כאב אצל נשים סביב המחזור החודשי (על ידי יצירת עודף פרוסטגלדינים שגורמים לכיווץ מוגבר של הרחם ושל כלי הדם המזינים אותה והפרשת חומרים מעוררי דלקת), לצד פגיעה בניצול מיטבי של האומגה 3 שנמצא בכמות קטנה יותר בגופנו ועצירת תהליכים חשובים אחרים בגוף.   
אוקי, אז מה עושים?  פשוט אל תגזימו בצריכת לחם הטחינה ואל תגזימו בצריכת מאכלים אחרים המכילים כמויות גדולות של אומגה 6. יהיה נבון לא לצרוך על בסיס יומי את הלחם אלא לגוון ולצרוך אותו לסירוגין, לצד הקפדה על צריכת מזונות המכילים כמויות מיטיבות של אומגה 3.

בתיאבון !!

לחצו לשיתוף המתכון עם משפחה וחברים 

וואטסאפ
פייסבוק
תכנים מרחבי האתר
כלי נגישות
חייגושאלות ? כתבו לי