רגע לפני שתכינו את המתכון – הינה רעיונות מה אפשר לעשות עם כל הכמות שתכינו!
כממרח על גבי לחם / קרקר / פרכית אורז
לצד אכילת סלט ירקות/אורז – לשים על גבי הכף לפני שנכנס לפה, משפר פלאים!
להכניס את התוצר למרק בשעת הסעודה (לא כולם אוהבים)
ואפשר גם כל יום להכניס כף מהממרח לפה בלי כלום (כן! מי שמשתמש בחילבה לאיזון סוכר ולהורדת כולסטרול מתונה – זה יותר יעיל מאשר כמוסות חילבה באחריות! והרבה יותר זול)
המתכון לחילבה
רכיבים
גרגירי חילבה טחונים – אבקת חילבה (2-3 כפות)
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
שן שום
מלח ופלפל
ציוד נלווה
בלנדר/מערבל/מקציף
קערה
מה עוד?
תכנון מקדים
תהליך ההשריה המקדים
• שמים את החילבה בקערה מעט רחבה.
• שמים בה מים שיכסו את החילבה וקצת יותר מכך ומשרים את גרגירי החילבה במים למשך הלילה (אפשר במקרר).
• למחרת שופכים את המים על ידי הטיית הקערה לצד ומותירים בקערה את החילבה שהתנפח.
• שמים שוב מים שיכסו את החילבה וממתינים שעה-שעתיים ושוב מסננים את המים בהטיה. (ניתן לחזור על אותו התהליך האחרון מספר פעמים נוספות באותו היום על מנת להפגת המרירות בחילבה)
ההכנה עצמה
• לאחר תהליך ההשריה הארוך וסינון המים, שופכים את החילבה הנותר אל הבלנדר להקצפה
• מוסיפים את הפרטוזליה, הכוסברה ואת שן השום, מוסיפים מעט פלפל ומלח לפי הטעם ומפעילים את הבלנדר.
• (ניתן לגוון ולהכניס מעט סחוג ולימון לפי הטעם שלכם).
• ממש תוך כדי הקצפה מוסיפים באיטיות כחצי כוס מים קרים (אפשר לשחק עם המינונים ולהפחית במים להשגת המירקם הרצוי. ההוספה ההדרגתית עוזרת לנו לשלוט במרקם הרצוי שאנחנו רוצים להשיג).
ו…מה עכשיו?
• לאחר סיום ההכנה, אם חסר טעם, ניתן להוסיף עוד מלח.
• להשתמש בתוצר החילבה כממרח (על קרקר/ פרכית/ לחם) כתוספת למרק או בהגשה לצד סלט
• מומלץ להשאיר את החילבה במקרר בין הארוחות. בדרך כלל מחזיק במקרר בין 3-4 ימים.