מתכונים בסדרת 'ללא גלוטן'
מצרכים ל-30 יחידות:
רבע כוס קמח סויה או קמח חומוס
חצי כוס קמח אורז
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
1.5 כפיות קסנטאן גם
חצי כפית מלח
1 כפית זעתר ללא גלוטן
2 כפות שומשום
4 כפות שמן קוקוס
2-4 כפות מים קרים
אופן ההכנה
1. במערבל מזון או בקערה לערבב קמחים + קסאנטן גם + מלח וזעתר .
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד להיווצרות תערובת פירורית.
2. מוסיפים המים הקרים באיטיות וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק שנוח לעבוד איתו.
מוציאים ממעבד המזון, צרים בצק בצורת מלבן ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
3 .מחממים תנור ל 175 מעלות
4 .מרדדים הבצק בעזרת מערוך בין 2 דפי נייר אפייה למלבן בעובי רבע ס"מ .
חותכים לריבועים קטנים ואופים במשך 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. (ניתן לבזוק לפני האפייה זעתר ומלח).
5 .מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר.
ניתן לשמור בכלי אטום עד 4 ימים