לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים
• 2 כוסות גרגירי חומוס יבש (שימו לב! יש צורך בהשריה מקדימה – ראו הוראות בהמשך)
• 5 ענפי/גבעולי כוסברה
• 6 ענפי/גבעולי פטרוזיליה
• 2 בצל בינוני – חתוך לרבעים
• 5 שיני שום
• 2 כפיות כמון
• כפית מלח
• 1/2 כפית פפריקה
• 1/4 כפית פלפל שחור
• 1/2 כפית סודה לשתייה
• 3 כפיות מים
אופן ההכנה
• להשרות במים את החומוס כהכנה מקדימה לכדורי הפלאפל שתכינו למחרת (השריה של לפחות 12 שעות ומקסימום של 24 שעות)
• לשטוף את הגרגירים ולטחון במעבד מזון יחד עם ה:
כוסברה, פטרוזיליה, בצל, שום
• מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים
• מערבבים ומשהים במקרר כ – 20 דקות
• מוציאים מן המקרר
• יוצרים כדורים עד להצטברות כמות של כדורים
• מטגנים בשמן עמוק את הכדורים עד להזהבה
(באיזה שמן הכי טוב לטגן אם צריכים לטגן בשמן עמוק? כתבתי על זה מאמר "טיגון בשמן עמוק – באיזה שמן הכי נכון להשתמש"?)
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטנית במתכון לפני כן.
אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות , מה אנחנו מרוויחים מכך ואיך בדיוק מנביטים?
רוצה לצפות בטבלת זמנים מסודרת של זמני השריה והנבטה לכל קטנית וקטנית?
ובכלל, להכיר עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי כאן באתר על הנבטת קטניות – המדריך המלא )