לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים
• 1 כוס עדשים ירוקות (ניתן להשרות או להנביט את העדשים כהכנה מקדימה – ראה בהערות בהמשך)
• 2 כוסות אורז
• 1 בצל גדול
• שמן זית (אפשר גם שמן קנולה)
• 2 כוסות מים רותחים
• מלח, פלפל וכמון (הרבה משלושתם)
• כורכום (מעט)
אופן הכנה
• מבשלים את העדשים כ 15 דקות עד שהם מגיעים למצב של שלושת-רבעי מרקם רך (שעדיין יש קישיון מסוים בפנים)
(לחילופין, במקום בישול של העדשים ניתן להניח אותם בקערת מים רותחים כ-חצי שעה)
שימו לב! במידה והשריתם את העדשים במים לילה קודם (ראו במאמר שלי על "השריה והנבטה לקטניות") אז יש לדלג על הבישול המקדים שלעיל
• מטגנים בתוך סיר את הבצל בשמן הזית (אם אין – אפשר בשמן קנולה). מדובר בסיר שבהמשך נבשל בו את המג'אדרה כולה
• שמים את העדשים ואת האורז בתוך אותו הסיר ומערבבים
מוסיפים את המים הרותחים (ראה במרכיבים)
• מוסיפים את התבלינים
מבשלים למשך 20 דקות עם מכסה סגור (מכאן והלאה ממש כמו שמכינים אורז)
• בסיום הבישול מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטנית במתכון לפני כן.
אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות , מה אנחנו מרוויחים מכך ואיך בדיוק מנביטים?
רוצה לצפות בטבלת זמנים מסודרת של זמני השריה והנבטה לכל קטנית וקטנית?
ובכלל, להכיר עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי כאן באתר על הנבטת קטניות – המדריך המלא )