לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
סלט מאוד מזין
יכול לשמש גם כמנה עיקרית לסעודה קלילה לצד ירקות ודגנים
יש גם מתכון מצוין נוסף לסלט עדשים מונבטות קר לצד מדריך מלא על "הנבטת קטניות – כל מה שצריך לדעת"
המתכון לסלט עדשים שחורות מבושל
רכיבים
250 גרם עדשים שחורות (אפשר מונבטות – ראה בהערות בהמשך)
בטטה גדולה או 2 בטטות קטנות (קלופות אך עדיף שלימות לשמירה על הערך התזונתי)
1 עגבניות
רבע כרוב סגול או חופן חמוציות
חופן כוסברה או חופן פטרוזיליה קצוצים
לתיבול – שמן זית , לימון, מלח, פלפל
הוראות הכנה
• לבשל את העדשים במים עם מלח במשך 20-30 דקות (אם העדשים עברו הנבטה יש לתת בישול קצר בין 5-10 דקות וניתן אף לוותר על הבישול. יש לדעת שעדשים שחורות הן יחסית רכות מטבען ולכן יש כאלו שמעדיפים להכין סלט זה ללא תהליך השריה/הנבטה בכדי שהעדשים לא יהיו נימוחות מידי)
• במקביל לחתוך את הבטטות לקוביות קטנות , להוסיף להם מעט שמן ולערבב (או לזלף מעליהם שמן כשהם פרוסים כבר על התבנית)
• לפרוס את קוביות הבטטות על גבי מגש ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד שהבטטות מתרככות
• בינתיים לחתוך את העגבניות, הכרוב סגול והכוסברה/פטרוזיליה.
לערבב יחד את כל המצרכים, לתבל עם שמן זית, לימון (חצי לימון סחוט נהדר), מלח, פלפל (עדיף אבקת פלפל גרוס לטעם ייחודי),
ולהגיש קר (אם נותנים לתערובת הסופית זמן לשהות היא משתבחת)