לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
(יש מאמר באתר אם אתם רוצים קודם ללמוד איך להנביט קטניות וכמה זמן צריך להשרות קטניות)
יש גם מתכון נוסף לסלט עדשים שחורות עם בטטה בלי צורך בהנבטה ("סלט מבושל")
המתכון לסלט עדשים מונבטות
רכיבים
• 3 כוסות של עדשים מונבטות – עדיף ירוקות אך ניתן גם בצבעים אחרים
• 2 עגבניות
• 1/2 צרור כוסברה (מי שלא אוהב יכול להשתמש בפטרוזיליה)
• 1/2 בצל סגול
• לימון סחוט (אפשר להתפשר על מיץ לימון אם אין לכם לימון טרי)
•מלח
הוראות הכנה
• קוצצים את העגבניות, הכוסברה והבצל
• מניחים בקערה ומוסיפים את העדשים המונבטות.
• מתבלים בלימון סחוט ומלח על פי הטעם.
מערבבים היטב ורק לאחר מכן מוסיפים שמן זית.
© המתכון בשינויים קלים, מהאתר של אורי מאיר צי'זיק , ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה (אגב , ממליץ לכם לקרוא את עבודת התזה שלו "שימור מזון בארץ-ישראל במבט היסטורי: מגמות וטכנולוגיה". בנוסף תוכלו למצוא באתר שלו טכניקות התססה ומתכונים מגוונים סביב הנושאים הללו)
( רגע! מה זה הנבטת קטניות ואיך מנביטים?
לחצו למאמר שלי על הנבטת קטניות – המדריך המלא )