מחפשים עוד מתכונים עם שיבולת שועל?
מומלץ לבדוק את המתכון לגרנולה בריאה בהכנה ביתית
את המתכון לדייסת קוואקר ושיבול שועל
ואת המתכון ל'מוזלי' בוקר
המתכון לעוגיות שיבולת שועל
רכיבים (מתאים לכ 26 עוגיות)
• 2 כוסות שיבולת שועל (עדיף דקה לטעם מיטבי)
• 3/4 כוס (75 גרם) פתיתי קוקוס
• 1/2 כוס קמח לבן (קמח חיטה או כוסמין)
• 1/4 כוס סוכר חום בהיר (אפשר סוכר לבן אך הסוכר החום מעניק טעם וצבע ייחודי)
• 1/4 כפית מלח דק
• 1 כפית ( 5 גר') אבקת סודה לשתייה
• 130 גר' חמאה או מרגרינה (חמאה ניתן להמיר ב 105 גר' שמן קוקוס, יוצא מעולה וטעים הרבה יותר!)
• 1 כפית מייפל (ניתן להמיר בדבש)
• 2 ביצים ( גודל L )
ראו למטה המרות פוטנציאליות לרכיבים מהרשימה
הוראות הכנה
• מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
• בקערה מערבבים קמח, שיבולת שועל, קוקוס, מלח, אבקת סודה לשתייה, סוכר חום לתערובת אחידה.
• ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ומייפל עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים לתערובת היבשים ומערבבים היטב, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
• היעזרו בתמונה לדוגמה :
בעזרת הידיים או כף מוציאים מהבלילה כדורים בינוניים (ניתן להרטיב מידי פעם את כף היד או את הכף במים על מנת למנוע הידבקות של העיסה ליד), ומניחים ברווחים על התבנית.
• בעזרת היד או גב כף מועכים היטב ומשטחים כל כדור לעוגיה דקה ורחבה.
מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ואופים כ 10-11 דקות עד שהעוגיות זהובות אך לא מדי.
כשהן יוצאות מהתנור הן מעט רכות ואחר כך הן מתקשות ונהיות קריספיות ממש.
מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
••• ניתן להמיר קוקוס באותה הכמות באגוזים טחונים מכל סוג.
••• ניתן להמיר קמח לבן בקמח מלא או בקמח כוסמין (עם קמח כוסמין יוצא נהדר)
••• חמאה ניתן להמיר ב 105 גר' שמן קוקוס או במחמאה
••• מייפל ניתן להמיר בדבש