מצרכים
• כרוב לבן
• שמן זית
• מלח
פלפל גרוס
סרטון הדגמה להכנה
(פירוט כתוב של אופן הכנה בהמשך העמוד)
אופן הכנה
• חותכים כרוב לבן למספר פרוסות עבות (שיהיה ממש פרוסות שטוחות שלימות, בצורת עיגול, מעין משטחים, ולא כמו בתמונה המצורפת), שיהיה בתצורה של 'סטייק' יפה ועסיסי של כרוב. (כך גם חום התנור יגיע גם לכל משטח הכרוב)
• מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
• שופכים מעט שמן זית על גבי הכרוב, הופכים ומרטיבים עם היד (או בעזרת מברשת-חלות) משתי הצדדים כך שהשמן יגע בחלקים נוספים
• בוזקים מלח ופלפל גרוס מעל הכרוב
• מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומכניסים אליו את הכרוב.
• שמים את הכרוב למשך 35-40 דקות עד להשחמה של החלק העליון (יכולים לשנות מעט את הזמנים בהתאם להעדפות הטעם על מנת להשיג קרמול. ראו בהערות למטה)
הערה
ניתן לוותר על ההשחמה (למרות שהיא מאוד מיטיבה עם הטעם של הכרוב וגם תורמת מבחינה אסטטית) ולשים מעל לכרוב נייר כסף.
אפשר גם להוציא לפני הזמן במידה והכרוב כבר התרכך.
ככלל, ככל שמחכים יותר זמן הכרוב נהיה קריספי וטעים יותר, אך הדבר בא על חשבון הערך הבריאותי של הכרוב – חריכה של הכרוב ו'קירמול' שלו יוצרת תרכובות שרעילות לגופנו. גופנו יודע להסתדר עם תרכובות כאלו מידי פעם אולם עדיין כדאי להמעיט בכך.