מתכון לדייסת קוואקר – שיבולת שועל

לשיתוף בוואטסאפ
לשיתוף בפייסבוק
לשיתוף
לשיתוף
תמונה של יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי
יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי

טיפול נטורופתי מדויק. מונגש. הוליסטי. באונליין ובפרונטלי

לכל המתכונים

הרשמה לערוץ

לתרגילים חדשים ועדכונים

חיפשתם מתכונים עם שיבולת שועל?
מומלץ לבדוק את המתכון לגרנולה ביתית בהכנה בריאה
ואת המתכון ל'מוזלי' בוקר

מתכון לדייסת קוואקר - שיבולת שועל

מצרכים

• 4-6 כפות שיבולת שועל / קוואקר (עדיף עבה, אך יש שמעדיפים דק)
• ממתיק כלשהו (מן הרשימה להלן)
• בונוס : תבלין קינמון
• חלב פרה / חלב סויה / מים מורתחים בקומקום (בכמות מספקת לכיסוי התערובת ו'הצפת' התערובת)

אחד מן הממתיקים הבאים:
• כף צימוקים / חמוציות
• תמר חתוך (ניתן לתלוש חתיכות עם היד)
• רבע בננה חתוכה לריבועים
• חצי תפוח חתוך לריבועים קטנים
• כפית סוכר / סטיביה / ממתיק אחר

מתכון לקוואקר לארוחת בוקר
תוספות לדייסת שיבולת שועל

מיכשור
• מיקרוגל / קומקום
• קערת דגנים (כדאי גם לאלתר צלחת רגילה לכיסוי)

תוספות אפשריות
(בכמות מועטה, סוג אחד או שילוב של כולם):
• שברי אגוזים/שקדים (אפשר לשבור עם היד)
• פירות חתוכים לריבועים קטנים (חצי בננה/ חצי תפוח / תמר / צימוקים / אוכמניות / חמוציות)

הוראות הכנה

• שמים בקערה בין 4-8 כפות שיבולת שועל
(אפשר לפי העין לשים כשליש מן הקערה. לזכור ששיבולת השועל סופחת אליה את הנוזלים, מתנפחת ומאוד משביעה. אם אתם מכניסים גם תוספות של אגוזים / פירות התוצר הסופי יהיה מאוד משביע ואין צורך בכמות גדולה של שיבולת שועל. תכינו מספר פעמים ומצאו את הכמות המועדפת עליכם).
• מוסיפים אחד מן הממתיקים ברשימה (אפשר לגוון ולהכניס כל פעם ממתיק אחר. זה גם יהיה הגיוון ב'תוספות' שאתם מכניסים לצד שיבולת השועל, כל פעם).
• חותכים לקוביות / שוברים לשברים את התוספות מן הרשימה במידה וברצונכם להוסיף גם אותם ומכניסים לקערה (לא כדאי כמות גדולה. אפשר כל פעם סוג אחר, אין באמת מקום בקערה לכל התוספות בפעם אחת, הדייסה ממלאת מאוד וחבל להעמיס סתם).
• מוסיפים את תבלין הקינמון (מוסיף המון אך ניתן לוותר עליו)
• מערבבים את התערובת היטב
• מוסיפים את המרכיב המימי בו יתבשל שיבולת השועל (חלב / מים מורתחים) עד לכדי כיסוי מוחלט ואף יותר (לזכור שמרבית הנוזלים נספגים ולכן כדאי לשים הרבה נוזלים בכדי שלא יצא בתוצר הסופי יציקה קשה של דייסה שגורעת מהנאת האכילה) ומכסים עם צלחת פשוטה שהנוזלים לא יתאדו. אחרי מספר פעמים תמצאו את כמות הנוזלים המועדפת עליכם.

קוואקר - שיבולת שועל עבה לדייסה
ארוחת בוקר בריאה - דייסת שיבולת שועל הוראות הכנה
ארוחת בוקר בריאה עם דייסת קוואקר משיבולת שועל

בישול

• אם משתמשים בחלב, מכניסים את הקערה אל המיקרוגל בין שתיים עד שתיים וחצי דקות
• אם משתמשים במים מורתחים מן הקומקום, מקפידים לשים את המים מיד בסיום הרתיחה שלהם, לערבב ולכסות מייד את הקערה עם צלחת פשוטה.
בשימוש עם מים מורתחים יש להמתין כ – 5 דקות ואז לפתוח את המכסה.

זהו, הדייסה מוכנה!!
כדאי לערבב קלות את הדייסה. במידת הצורך ניתן 'לתקן' ולהוסיף כעת נוזלים נוספים.
תאכלו את הדייסה בסמיכות להכנתה ואל תניחו לה להתקרר יתר על המידה.
אם יחלוף יותר מידי זמן – הנוזלים יספגו לחלוטין בתוך שיבולת השועל והדייסה תהיה יצוקה מידי וקשה לאכילה.

בתיאבון !!

לחצו לשיתוף המתכון עם משפחה וחברים 

וואטסאפ
פייסבוק

רוצים לקחת את הבריאות שלכם שלב אחד קדימה ולקבל ייעוץ המותאם אישית למצבכם הבריאותי גם בהמשך?


מוזמנים לשלוח הודעה או ליצור איתי קשר לשיחה טלפונית ונבדוק יחד התאמה לצורך תחילת טיפול

מפגשים דרך האונליין עם כל המעטפת שאתם צריכים או מפגשים בקליניקה

לשאלות ובירורים נוספים

תכנים מרחבי האתר
כלי נגישות
חייגושאלות/טיפול? כתבו לי