לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
במתכון זה אין צורך בהשריה והנבטה מקדימה, אבל בכל זאת, אם מעניין אתכם יש מאמר באתר אם אתם רוצים קודם ללמוד איך להנביט קטניות וכמה זמן צריך להשרות קטניות אם זה תחום שמעניין אתכם ואתם רוצים להוסיף תהליך כזה למתכון ולשדרג אותו
רכיבים
• גרגירי חומוס שכבר מבושלים (מקופסת שימורים או בבישול עצמי מקדים – ניתן גם להשרות/להנביט קודם, ראו הערות בהמשך)
• שמן זית, מלח, פלפל (עדיף גרוס), פפריקה, אבקת שום וכל תבלין נוסף שתרצו
הוראות הכנה
• לוקחים כמות של גרגירי חומוס מבושלים בכמות הרצויה
(אפשר לקחת מוכנים משימורים, אפשר לקנות גם גרגירים יבשים ולבשל אותם – כמובן שתמיד אפשר להשרות ולהנביט אותם קודם לבישול הן בשביל קיצור זמני הבישול, הן בשביל הפחתת הפוטנציאל של נפיחות ואי נעימות בטנית והן בשביל מיקסום של הערכים התזונתיים הרבים שבגרגיר החומוס ראו על כל אלו במאמר שלי 'קטניות והנבטת קטניות – המדריך המלא')
• שמים בקערה , מפזרים מעל שמן זית וקצת תבלינים, מערבבים
• פורסים את התכולה בתבנית שטוחה ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך כ 45 דקות בתנור
• מוציאים את התבנית לפי התקדמות ההשחמה של גרגירי החומוס ולפי מידת הקריספיות שתהיו מעוניינים בו. (המלצה שלי – תוציאו אותו כשהוא עדין רק מבפנים ולא קריספי יותר מידי. כך גם שומרים על הבריאות וגם נחשפים לטעם ייחודי ועשיר יותר).
מה עושים עכשיו?
אפשר לנשנש את 'פיצוחי-החומוס' במהלך היום,
או לפזר בנדיבות מעל סלט (לא משנה איזה) שאתם מגישים בארוחת הערב.
גם טעים וגם מעשיר את הסלט במעט פחמימה ובחלבון ומעניק תחושת שובע.
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לחומוס לפני כן. אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות ואיך מנביטים? ובכלל, עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי על הנבטת קטניות – המדריך המלא )