לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים
• 250 גרם עדשים שחורות (חצי שקית) שהושרו קודם בין 30-60 דקות במים
• 1 בצל קצוץ
• 3 גזרים חתוכים לקוביות
• 2 שיני שום קצוצות
• מחית עגבניות
• 4 כוסות מים (גודל של כוס מדידה, סה"כ 1 ליטר)
• מלח ותבלינים לפי הטעם
הוראות הכנה
(וודאו שביצעתם את תהליך ההשריה המקדים לעדשים השחורות)
• מטגנים בסיר את הבצל, הגזרים החתוכים ואת שיני השום עד להשחמה
• מוסיפים לסיר את העדשים השחורות שהושרו מקודם (לסנן לפני כן את המים!) ומערבבים היטב
• מוסיפים את המים
• מוסיפים את מחית העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב
• מבשלים כ- 20 דקות
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטנית במתכון לפני כן.
אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות , מה אנחנו מרוויחים מכך ואיך בדיוק מנביטים?
רוצה לצפות בטבלת זמנים מסודרת של זמני השריה והנבטה לכל קטנית וקטנית?
ובכלל, להכיר עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי כאן באתר על הנבטת קטניות – המדריך המלא )