מצרכים:
• כוס ורבע גריסים
• 4 בצלים בינוניים
• 2 קופסאות שימורים של פטריות שמפניון
או 3 סלסלאות פטריות שמפניון חיות
• 2 תפוחי אדמה
• 3 גזרים
• שמן קנולה
• 1 כף אבקת מרק (או הכנת תערובת שתעלה לסך זה ותהווה תחליף: תערובת של מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום, כמון ומעט כורכום. רוב האבקה תהיה על בסיס מלח וכמון)
• פלפל שחור
הוראות הכנה:
מבשלים את הגריסים בסיר קטן במשך שעה (לשים מכסה)
בוחרים בסיר אחר גדול (יכיל את המרק בסוף)
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עם מעט שמן בקרקעית הסיר עד שמשחים
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עם הבצל מספר דקות תוך כדי ערבוב (פטריות משימורים-מסננים מים ומטגנים 3 דקות, את הפטריות חיות מטגנים יותר זמן עד שמצטמק ומשנה צבע)
חותכים את הגזר ואת תפוחי האדמה לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר בו טוגן הבצל
ממלאים במים את הסיר עם הירקות (שיכסו את הירקות ועוד יותר)
מתבלים באבקת מרק או בתחליפים
בוזקים מעט פלפל שחור
מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה
מוסיפים את הגריסים המבושלים ומבשלים יחד לעוד 15 דקות נוספות.