לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים
• 2 כוסות שעועית לבנה/שחורה מבושלת (אפשר מקופסת שימורים / אפשר מופשרת משקית קפואה / אפשר מבישול מקדים לפני – מומלץ להשרות ולהנביט מקודם)
• 2 בצלים
• 4 עגבניות קצוצות דק (או מגורדות)
• 3 כפות רסק עגבניות
• 5 שיני שום
• 1 גזר (חתוך לקוביות)
• 4 כוסות מים רותחים
תבלינים :
• 1 כף פפריקה מתוקה
• כפית מלח
• חצי כפית כורכום (לא חובה)
• חצי כפית כמון
• חצי כפית פלפל
• בונוס – להוסיף גבעול סלרי קצוץ
הוראות הכנה
• מטגנים את הבצלים בתוך הסיר עד להזהבה קלה (סיר זה ישמש אותנו לכל אורך תהליך הבישול ובו יבושל המרק בסוף)
• מוסיפים את העגבניות הקצוצות/מגורדות ומבשלים עם מכסה למשך 5 דקות
• מוסיפים את שיני השום הקצוצות, את הגזר החתוך ואת הסלרי וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב
• מוסיפים את כוסות השעועית ואת כוסות המים
• מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב
• מוסיפים את התבלינים
• מכסים את הסיר ומבשלים עוד למשך 50 דקות
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטנית במתכון לפני כן. אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות , מה אנחנו מרוויחים מכך ואיך בדיוק מנביטים?
רוצה לצפות בטבלת זמנים מסודרת של זמני השריה והנבטה לכל קטנית וקטנית?
ובכלל, להכיר עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי כאן באתר על הנבטת קטניות – המדריך המלא )