ארוחה שלימה מעולה (מתכון מעט מורכב וארוך)
רכיבים
300 גרם (חבילה) של טופו קשה
שמן צמחי ניטרלי לטיגון
••• לרוטב:
3 שיני שום
פיסת ג'ינג'ר מקולפת באורך של כסנטימטר
כף דבש או סילאן
¼ כוס סויה (השתמשתי בסויה דלת נתרן)
2 כפות מים
2 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן צמחי
••• למוקפץ:
2 שיני שום
3/4-1 כרוב
3 גזרים גדולים
••• להגשה:
אורז לבן מאודה (תכינו בצורה רגילה שתספיק ל – 2-3 מנות)
בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה
הכנות מקדימות:
• מכינים את הטופו: חותכים את הטופו לריבועים קטנים ומסננים את הנוזלים שבו.
• מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול – אם צריך עוד מתוק, עוד מלוח או עוד חמוץ.
• מכינים את הירקות למוקפץ: פורסים את השום, חותכים את הכרוב לפרוסות דקות ואת הגזר חותכים למקלונים או שקולפים אותו בעזרת קולפן ז'וליאן לפיסות ארוכות (ראו הערות).
• מכינים במקביל את האורז: כמו שאתם רגילים תמיד. כדאי להתחיל כבר בהתחלת הארגונים ולהשאיר על האש במהלך ההכנות.
שלב הבישול עצמו:
• מחממים מחבת נון סטיק גדולה עם כף שמן צמחי. מוסיפים את הטופו ו-2 כפות מהרוטב, ומטגנים בשכבה אחידה את הטופו, עד שהוא משחים מכל צדדיו. זה צריך לקחת בין 10 ל-15 דקות. מנמיכים את האש לבינונית אם רואים שתחתית המחבת מתחילה להשחים מדי.
• מוסיפים עוד 2 כפות מהרוטב, מקפיצים ביחד ומכבים את האש. מעבירים את הטופו לצלחת ומסירים מהמחבת לכלוכים בולטים.
• מחממים שוב את אותה המחבת עם כף שמן נוספת. מטגנים את השום כ-30 שניות ומוסיפים את הגזר.
• מקפיצים או מערבבים את הגזר והשום כדקה ומוסיפים את הכרוב הקצוץ, יחד עם 5 כפות רוטב.
• מקפיצים ביחד עד שהכרוב מתרכך, אבל לא מדי.
• שופכים למחבת את שארית הרוטב שנשאר, מקפיצים ומכבים את האש.
••• מגישים מיד עם אורז לבן, הטופו הפריך ובצל ירוק לקישוט.