לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים
• 3 תפוחי אדמה
• 2 קישואים
• 3 גזרים
• 2 בצלים
• 250 גרם עדשים ירוקות – כחצי חבילה סטנדרטית (כדאי להשרות ואף להנביט לפני אך לא חובה. איך עושים את זה? ראו במאמר שלי על הנבטת קטניות)
• חופן של עלים ירוקים קצוצים (פטרוזליה/כוסברה)
• תבלינים – מלח, פלפל, שום
צריך עוד משהו?
• בלנדר ידני / חשמלי לטחינה בסוף
הוראות הכנה
שלב ראשון – טיגון הירקות
• חותכים לריבועים קטנים את כל הירקות ומטגנים אותם קלות בתוך סיר הבישול בעזרת שכבת שמן דקה (בהמשך נכניס אל אותו סיר בישול את המים ואת העדשים ושאר המרכיבים)
(הטיגון של אותם הירקות הוא מרכיב שלא כדאי לדלג עליו, כיוון שהוא מוציא את הטעם של הירקות ומשדרג פלאים את טעם המרק בסוף)
שלב שני – הבישול עצמו
• לאחר שטיגנו את הירקות קלות,
מוסיפים את העדשים הירוקות (השריתם והנבטתם לפני? עוד יותר טוב, למאמר המלא על השריה והנבטה לקטניות),
• מוסיפים את חופן העלים הירוקים
• על גבם מוסיפים מים עד לכיסוי מוחלט של כל הרכיבים שבסיר.
• מטבלים בתבלינים (מלח, פלפל, שום)
• משאירים על הכיריים לבישול כ 45 דקות
• לקראת סוף הבישול, טוחנים את הירקות והעדשים שבסיר בעזרת בלנדר (אפשר לשלוט בעוצמת הטחינה ולהתאים אותה בהתאם להעדפותיכם)
זהו! המרק מוכן
בתיאבון!
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטניית העדשים לפני כן.
אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות ואיך מנביטים? ובכלל, עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי על הנבטת קטניות – המדריך המלא )