חיפשתם מתכונים עם שיבולת שועל?
מומלץ לבדוק את המתכון לעוגיות שיבולת שועל ביתיות
ואת המתכון ל'מוזלי' בוקר
המתכון לגרנולה שיבולת שועל
מצרכים
• 3 כוסות שיבולת שועל (עדיף קוואקר שלם ולא דק)
• בין 0.5-0.75 כוס של תוספות (אגוזים שבורים, גרעיני דלעת , צימוקים, חמוציות)
• 3 כפות שמן קוקוס (קוקוס מאוד מוסיף לטעם. אם אין, אפשר שמן קנולה)
• 4 כפות מייפל (לשחק עם המינון. אפשר פחות)
הוראות הכנה
מערבבים היטב (!) בתוך קערה עד שכל חלקי הגרנולה קיבלו את הרטיבות.
שוטחים על 2 תבניות לפיזור מלא (שכבה אחת על כל תבנית)
מכניסים לתנור בחום 180-200 מעלות.
זמן בתנור בין 20-30 דקות.
מוציאים, משאירים להתקרר 10 דקות ומרוקנים אל תוך צנצנות זכוכית לאחסון במקרר.
הערות לטכניקת הכנה
® ניתן באמצע האפייה לפתוח את התנור ולהפוך עם כף את כל הגרנולה על צידה השני. כך משיגים השחמה יפה לגרנולה מכל הצדדים, מבלי להצריך זמן ארוך יותר בתנור. ניתן באותה הזדמנות להעלות את חום התנור מ-180 אל 200 מעלות
® חשוב לזכור שאחרי שמוציאים את הגרנולה מהתנור, לאחר מספר דקות היא מתקשה, כך שזה בסדר להוציא גרנולה רכה מהתנור וזה מומלץ.
הערות להכנה בריאה
® זמן ארוך והשחמה בתנור פוגם בערכים הבריאותיים של הגרנולה.
® כדאי מאוד (!) להתרגל לגרנולה אפוייה למחצה ולא קריספית. זה עניין של הרגל. זה הפער הענק בין גרנולה קנוייה ולא בריאה לבין גרנולה ביתית שיש לכם אפשרות בקרה לשלוט על מידת האפייה. הפער לא נמצא רק ברכיבים ובכמויות הסוכר אלא בעיקר בצורת ההכנה.
® באכילה מומלץ לשלב שתייה של כוס מים בשביל למנוע עצירות ונפיחות וגם בשביל להפיק את המירב הבריאותי מן הגרנולה. לשים לב שאכילה של כמות גדולה בבת אחת עלולה 'להיתקע' בקיבה וליצור כבדות. מומלץ לא לצרוך יותר ממנת גרנולה בנפח של כוס חד"פ בפעם אחת.
®תוספות פיצוחים- יקר, לא צריך להגזים בכמויות. חמוציות וצימוקים זולים ועושים את העבודה יופי וגורמים להמתקה נוספת שיכולה להוריד את כמויות המייפל. תוספת של אגוזים ופיצוחים מעולה לאנשים רזים שמחפשים השלמה קלורית. אגוזים ופיצוחים טעים מאוד אבל כמות גדולה תקדם השמנה, אז ניתן לשבור לשבבים קטנים ולהפיק עבורם יותר יותר טעם בפחות כמות.