לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים
• 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
• 2 כוסות אורז בסמטי לבן
• 2 כוסות רצועות ספגטי שבורות למקלות באורך גפרור (אפשר לשבור ביד מחבילה שלימה אין צורך לקנות אטריות במיוחד) או אטריות ביצים דקות
• 4 בצלים קצוצים
• מעט שמן קנולה או שמן זית
• 1 כפית מלח
• פלפל שחור (גרוס) וכורכום
הוראות הכנה
• טגנו את הבצל הקצוץ בתוך סיר הבישול עד להזהבה (בהמשך זה יהיה הסיר בו נבשל את האורז עצמו)
• הוסיפו את הספגטי/אטריות לתוך הסיר וערבבו עד שהתערובת תהיה משומנת דיה
• הוסיפו את האורז לתוך הסיר וערבבו עד שהתערובת תהיה משומנת דיה
• הוסיפו 4 כוסות מים רותחים (או הביאו בהמשך את כלל הסיר לרתיחה) יחד עם כל גרגירי החמוס
• הוסיפו את התבלינים שצוינו לעיל ברשימת הרכיבים
• הביאו את הסיר לרתיחה
• הנמיכו את הלהבה והשאירו את הסיר על האש למשך כ – 20 דקות
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטנית במתכון לפני כן.
אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות , מה אנחנו מרוויחים מכך ואיך בדיוק מנביטים?
רוצה לצפות בטבלת זמנים מסודרת של זמני השריה והנבטה לכל קטנית וקטנית?
ובכלל, להכיר עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי כאן באתר על הנבטת קטניות – המדריך המלא )