חיפשתם מתכונים עם שיבולת שועל?
מומלץ לבדוק את המתכון לגרנולה בריאה בהכנה ביתית
ואת המתכון לעוגיות שיבולת שועל ביתיות
המתכון ל'מוזלי' בוקר
רכיבים
• שיבולת שועל (מומלץ עבה)
• אבקות זרעי צ׳יה וזרעי פשתן
• כל מיני הפתעות:
חמוציות, תמרים, אגוזי מלך, שקדים, גרעיני חמניות גרעיני דלעת פקאן
• פירות אהובים כמו:
תפוח בננה אפרסק נקטרינה
• אם רוצים לתת Boost נוסף בהתמודדות עם עצירות (דרך הגברת תנועתיות המעי) ניתן להוסיף כפית פסיליום (אבל לזכור שמתאים רק לחלק מסוגי העצירות) לצד שתיית כוס מים נוספת חובה
הכנה מקדימה
להשרות במים ללילה:
· שבולת-שועל (קוואקר) עבה
· אגוזים (בקערה נפרדת. בהחלט אפשר לוותר על ההשריה של האגוזים בלילה אבל בכך תפסידו חלק מהרכות של הדייסה כולה)
בבוקר:
• בונוס: לקחת את אבקות הצ'יה/פשתן ולהשרות אותם במשך 10 דקות בתוך תערובת של כף חלב צמחי או מים (הרעיון שהם יספחו את המים, יתנפחו וייצרו מעין ריר מוצילגי שיתרום למרקם עבור אלו שאוהבים מירקם כזה וגם יעצים את התועלת הבריאותית).
תוך כדי ההמתנה נתחיל להכין את הדייסה עצמה:
• לשטוף ולסנן את שבולת השועל
• לקצוץ/לשבור את האגוזים
• לחתוך את פירות
• להוסיף את החמוציות, אבקות הצ'יה/פשתן ושאר ההפתעות כולם אל תוך הקערה עם שיבולת השועל.
• 'לתבל' עם אבקת קינמון
• אין צורך להמתיק עוד אך למי שממש מתקשה בלי – ניתן להמתיק עם מעט סוכר/סילאן/דבש/מייפל
• לערבב היטב ולהגיש
(למי שאוהב רטוב- אפשר להוסיף יוגורט או להוסיף חלב צמחי).
© המתכון (עם שינויים קלים) באדיבות דינה אבינעם, נטורופתית מוסמכת ומפרסמת תכני בריאות