מתכון חביתת עדשים כתומות

לשיתוף בוואטסאפ
לשיתוף בפייסבוק
לשיתוף
לשיתוף
Picture of יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי
יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי

למצוא את הבעיה. להבין את הפתרון.

לכל המתכונים

הרשמה לערוץ

לתרגילים חדשים ועדכונים

מתכון זה לא זוקק הנבטת קטניות.
אבל מכירים את המאמר שלי בבלוג על קטניות ועל הנבטת קטניות? כדאי לכם להציץ בו גם

המתכון לחביתת עדשים כתומות

מצרכים

• 1 בצל גדול קצוץ דק
• מעט שמן לטיגון (קנולה / זית)
• 1 כוס קמח עדשים כתומות (ממש לא חובה לקנות קמח עדשים. ניתן לקחת חבילת עדשים כתומות כמו בתמונה המצורפת, להכניס לנינג'ה/בלנדר חזק, ולטחון עד השגת קמח דק. אפשרות זו אפילו מועדפת. כך ניתן לשלוט ברמת הטחינה ולהשאיר גרגירים קטנים בהתאם להעדפותיכם. כך המרקם הסופי של החביתה משתפר ומתקבל מירקם גרגירי וקריספי – גם אם טוחנים בצורה טובה)
• מלח, פלפל שחור ותבלינים אחרים לפי הטעם (פפריקה חריפה/מתוקה, כמון, כורכום, שום)
•  2⁄3 כוס מים

כלים

מחבת + מכסה (ניתן להשתמש במכסה של סיר גדול ולא צריך דווקא מכסה מיוחד למחבת)

הערה – לכמות קטנה יותר, יש להכין מחצית מן הכמות ולהשתמש במחבת קטנה יותר

עדשים כתומות
חביתת עדשים כתומות
חביתת עדשים כתומות

הוראות הכנה

• מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד להשחמה
• בינתיים שמים בקערה אחרת את קמח העדשים (מערבבים מעט עם מזלג, למניעת גושים)
• מוסיפים לקערה את כל התבלינים שצוינו למעלה (טיפ קטן – תבלינים חריפים משדרגים ממש!) 
• מוסיפים בהדרגה את המים לקערה לפי הכמות שצוינה למעלה וטורפים בעזרת מזלג עד שמגיעים למרקם חלק (אפשר 'לשחק' עם המינון של המים בצורה שאתם אוהבים. בסוף אמור לצאת לכם עיסה לא נוזלית מידי ולא מוצקה מידי. ניתן להוסיף מעט מים אם אתם רואים שיצא מוצק מידי. אם אתם רואים ששמתם יותר מידי מים, ניתן לנסות לסנן חלק מן הנוזלים על ידי הטיית הקערה על צידה והוצאה מתונה של הנוזלים) 
• מוסיפים את הבצל המטוגן (שטיגנתם כבר במחבת נפרדת) לקערה עם העיסה שהכנתם –  ומערבבים.
• מחממים שמן במחבת גדולה ושטוחה ויוצקים את כל הבלילה לכדי שכבה דקה (מעט יותר מפנקייק). כדאי להיעזר בתרווד או בכף על מנת ליצור משטח אחיד. אם אין לכם מחבת גדולה, ניתן לפצל את הבלילה לשתי מחבתות בינוניות/קטנות או להכין כמחצית מן הכמות.
• מכסים את המחבת עם מכסה (לא חובה) ומחלישים את האש לאש נמוכה.
• כאשר החביתה מתחילה להיות שחומה מלמטה (או כאשר אתם רואים שהצד שלמעלה מתחיל כבר להיקרש), הופכים אותה בעזרת תרווד, וממתינים עד להשחמה קלה גם בצד השני.
טיפ טכני – בכדי להפוך את החביתה שעל המחבת מצד אחד לצד שני, מומלץ קודם לחתוך אותה ל 4 רבעים, בעזרת התרווד או בעזרת סכין, ואז להפוך כל חלק בנפרד ובצורה קלה

בתיאבון !!

לחצו לשיתוף המתכון עם משפחה וחברים 

וואטסאפ
פייסבוק
תכנים מרחבי האתר
כלי נגישות
חייגושאלות ? כתבו לי