המצרכים לפסטה
• 4 קישואים חתוכים במכשיר ספירולייטור או לרצועות רחבות דקות עם קולפן ביתי
(אפשר להשתמש בזוקיני – הוא בעל טעם ומרקם מועדף יותר ועם ערכים תזונתיים טובים יותר)
המצרכים לרוטב
• 2 פלפל אדום (גמבה)
• 4 עגבניות טריות ובשלות
• 30 פרוסות עגבניות מיובשות (חפשו את השם הזה בחנויות ותופתעו לגלות מוצר חדש)
• 1 כף שמן זית
• אורגנו (כעשב טרי או כתבלין)
• 6 עלי בזיליקום (או כתבלין יבש)
• פלפל (עדיף גרוס) לפי הטעם
• מלח לפי הטעם
הערה לכמויות תבלינים
תטעמו רוטב תוך כדי ותוסיפו כמויות לפי הטעם שלכם. אפשר לשים גם 'עשבי תיבול לפיצה'
הכנת החומר לפסטה
• יוצרים רצועות מסולסלות בעזרת מכשיר הספירולייטור (מכניסים את ראש הקישוא אל המכשיר תוך כדי סיבוב הידית, בחרו את הפייה הרצוייה עבורכם לשליטה בגודל התוצר).
לחילופין ניתן ליצור רצועות דקות וישרות בעזרת קולפן סטנדרטי (מומלץ לחתוך את הקישוא קודם כל לאורכו ואז להשתמש בקולפן בזוויות החיתוך. כך רצועות יצאו צרות יותר).
♥ בקילוף כדאי לא להשתמש בחלקים הפנימיים של הקישוא הכוללים את הזרעים. הטעם שלהם תפל וייעשה את הפסטה מימית. מה עשוים? קלפו וקלפו מכל הצדדים עד שאתם מגיעים לליבת הקישוא, ושם עיצרו.
הכנת הרוטב
• לטחון את כל חומרי הרוטב בבלנדר יחד עם התבלינים.
חיבור המרכיבים
• ליצוק את הרוטב על הקישואים בקערה גדולה ולערבב היטב.
מומלץ לכסות, לשים במקרר ולהמתין כחצי שעה על מנת שהטעמים והרוטב יספגו בפסטה (מעין 'מרינדה').
צורת הגשה
• לאחר הוצאה מהמקרר מעבירים לצלחת ומגישים קר.
⇐ ניתן לחמם לפני ההגשה במיקרוגל – זה יוצא נהדר! נסו כך וכך ותבדקו מה טעים יותר עבורכם
⇐ ניתן לבזוק מעל הפסטה גבינה צהובה מגורדת (רגילה או טבעונית) או לגזור חתיכות קטנות מפרוסה של גבינה צהובה ולהוסיף מעל