לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים
• 2 כוסות אפונה יבישה (מומלץ מאוד להשרות את האפונה במשך הלילה – ניתן לקרוא על כך עוד במאמר על השריה והנבטה לקטניות)
• 6 כוסות מים (אפשר להוסיף עוד כוסות אם מרגישים צורך)
• 4 כפות אבקת מרק (או תחליפים שעולים לסך התערובת : תערובת של מלח, כמון, שום גבישי, אבקת גריל ומעט כורכום)
• 4 בצלים בינוניים
• 2 שורש סלרי (אם יש, לא חובה)
• מלח (לפחות כף מליאה) ופלפל
הוראות הכנה
• להשרות את האפונה במים למשך שעתיים לפחות (עדיף למשך כל הלילה) ואחר כך לסנן את המים ולשטוף אותה
• לקצוץ את הבצל ואת הסלרי, לטגן אותם מעט בסיר עם שכבת שמן דקה (באותו הסיר מיד נבשל את המרק עצמו)
• להוסיף לסיר את שאר הרכיבים (להקפיד על תוספת מלח מספקת של לפחות כף מליאה, ואפשר בסיום הבישול לטעום ולבדוק אם יש צורך להוסיף עוד)
• לשים מכסה, לשים על אש גבוה עד להבאה לרתיחה ואז להנמיך להבה על אש נמוכה לכל משך הבישול
• זמן הבישול בין שעה וחצי עד שעתיים וחצי (זמן בישול ארוך הופך את האפונה לנימוחה, זמן בישול קצר משאיר אותה די שלימה באופן שצריך לעיתים להשתמש בבלנדר על מנת לטחון לקראת סיום הבישול)
( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטנית במתכון לפני כן.
אבל בכל זאת – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות , מה אנחנו מרוויחים מכך ואיך בדיוק מנביטים?
רוצה לצפות בטבלת זמנים מסודרת של זמני השריה והנבטה לכל קטנית וקטנית?
ובכלל, להכיר עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי כאן באתר על הנבטת קטניות – המדריך המלא )