מתכון למרק עדשים כתומות עם אטריות – משביע ומזין

לשיתוף בוואטסאפ
לשיתוף בפייסבוק
לשיתוף
לשיתוף
Picture of יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי
יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי

למצוא את הבעיה. להבין את הפתרון.

לכל המתכונים

הרשמה לערוץ

לתרגילים חדשים ועדכונים

רכיבים

• 250 גרם עדשים אדומות-כתומות (מומלץ להשרות במים למשך השעתיים שקודמות להכנת המרק או במהלך הלילה – לא חובה. ראו במאמר שלי "השריה והנבטה לקטניות" אודות התהליך)
• 2 בצלים גדולים קצוצים דק
• 2-3 חופנים של אטריות דקות (אטריות רגילות מקמח חיטה או אטריות ביצים)
• 5 כפות שמן זית
• 50 גרם מרגרינה (אפשר להחליף ב 3 כפות שמן רגיל)
• 2-3 כפות אבקת מרק עוף (או הכנת תערובת חלופית המורכבת מ : מלח, כמון, אבקת שום, אבקת גריל, מעט כורכום ומעט פלפל. לא חייבים את כל המרכיבים מאותם התבלינים)
• 1 כף גדושה של כמון
• מלח ופלפל שחור
• 8-9 כוסות מים

עדשים אדומות ואטריות
מתכון מרק עדשים כתומות ואטריות

הוראות הכנה

• מחממים בסיר גדול את המרגרינה ואת השמן
• מטגנים בסיר את הבצל במשך 5 דקות
• מוסיפים את העדשים (לאחר סינון ממי ההשריה במידה וביצעתם השריה מקדימה) יחד עם 3 כוסות מים מתוך כלל כמות המים שצוינה ברכיבים
• מביאים את תכולת הסיר לרתיחה ומבשלים כחצי שעה עד שהעדשים יתרככו
• מוסיפים את אבקת המרק (או התערבות הביתית שהכנתם), המלח, הפלפל, הכמון וייתרת המים ומביאים את תכולת הסיר לרתיחה (אפשר על אש גבוהה)
• מבשלים על להבה נמוכה כ – 40 דקות
• מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.
• טועמים, במידה ומרגישים צורך, משפרים את התיבול

הערות:

• ניתן לדלג על 'פיצול' הוספת כוסות המים אל המרק ולהכניס את כל הכמות בבת אחת כבר בפעם הראשונה.

( רגע! במתכון הזה אמנם היה ניתן להסתדר בלי לעשות השרייה והנבטה לקטנית במתכון לפני כן.
אבל בכל זאת  – עניין אותך פעם לדעת מה זה הנבטת קטניות , מה אנחנו מרוויחים מכך ואיך בדיוק מנביטים?
רוצה לצפות בטבלת זמנים מסודרת של זמני השריה והנבטה לכל קטנית וקטנית? 
ובכלל, להכיר עוד כמה טריקים ורעיונות איך להפחית את הגזים ואת אי הנעימויות שגרגירי חומוס לעיתים מייצרים לנו במעיים?
לחצו למאמר שלי כאן באתר על הנבטת קטניות – המדריך המלא )

בתיאבון !!

לחצו לשיתוף המתכון עם משפחה וחברים 

וואטסאפ
פייסבוק
תכנים מרחבי האתר
כלי נגישות
חייגושאלות ? כתבו לי