מצרכים
• 1 כוס מלח גס.
• 4 בטטות בקליפתן, שטופות היטב.
• ¾ כוס טחינה גולמית מלאה.
• מלח גס ופלפל שחור גרוס.
• ¼ כוס סילאן.
• ¼ כוס שמן זית.
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. מפזרים בתבנית קטנה את המלח הגס ומניחים את הבטטות על המלח. אופים כשעה וחצי עד שהבטטות רכות מאוד. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה.
עושים חריץ לאורך כל בטטה. פותחים את החריץ לצדדים, כדי לקבל צורה של סירות. יוצקים לתוך הבטטות את הטחינה. מטבלים במלח גס ופלפל. יוצקים מהסילאן ומזליפים את שמן הזית.
© המתכון באדיבות תמיר ג'רבי , נטורופת ND מטפל בכיר ומרצה לנטורופתיה במכללת רידמן