רכיבים
• כוס עדשים כתומות (ניתן להשתמש בשתי כוסות עדשים, ראה בהוראות ההכנה למטה)
• בצל, קצוץ
• בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
• 5 גזרים, קלופים ופרוסים דק
• 2 שיני שום, כתושות
• כפית ג'ינג'ר טחון
• 2 כפיות אבקת קארי
• חצי כפית כורכום
• מלח
• פלפל שחור
• שמן זית, לטיגון
• 6 כוסות מים
הוראות הכנה
• מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
• מוסיפים את הבטטות, הגזר וכל התבלינים ומאדים 5-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.
*מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, עד שהעדשים מתפוררות והגזר והבטטה רכים לחלוטין.
• טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול.
(ממליץ לוותר על הריסוק והשימוש בבלנדר. לצורך השגת הסמיכות של המרק פשוט תוסיפו עוד כוס עדשים, ותגיעו למירקם כמו בתמונה המצורפת)