לחצו לצפייה בכל המתכונים עם הקטניות
רכיבים (6-7 מנות)
• 1 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים למשך הלילה (לשפוך את המים | לא חובה להשרות קודם. אז אם לא הספקתם להשרות – פשוט תציצו בהערות בסוף ניתן לעשות במקום)
• 4 גזרים
• 3 בטטות
• 2 בצל
• 4 שיני שום
• 8 כפות גריסי פנינה
• 12 כוסות מים רותחים
• כפית כמון
• 2 כפיות כורכום שטוחות
• 2/3 כפית פלפל שחור
• 4 כפות אבקת מרק (או הכנת תערובת שתעלה לסך זה ותהווה תחליף: תערובת של מלח, פלפל שחור גרוס,
אבקת שום, כמון ומעט כורכום. רוב האבקה תהיה על בסיס מלח וכמון ואפשר לגוון עם תבלינים מעניינים נוספים)
• מלח לפי הטעם
הכנה
• לחתוך את הירקות לקוביות קטנות
• לחמם סיר עם 2 כפות שמן ולטגן בו את הבצל ואת השום למשך כמה דקות
• להוסיף אל תוך אותו הסיר את הירקות, את המים , את עדשים, את גריסים וכל התבלינים
• להשאיר את הסיר על אש בינונית כאשר הסיר מכוסה, ולבשל אותו למשך כ 30 דקות.
הערות:
⇐ במהלך הבישול כדאי להציץ מידי פעם ולראות שיש מספיק מים בסיר או לחילופין הוסיף מים בהתאם למרקם שאתם מעוניינים בו.
⇐ בנוגע להכנת מתכונים עם קטניות, תמיד מומלץ להשרות את הקטניות בלילה שלפני.
במידה ולא הספקתם להשרות לילה לפני:
• יש לשים את העדשים בתוך סיר עם 6 כוסות מים חמים ולבשל במשך 15 דקות
• לסנן מן הנוזלים
• להוסיף את העדשים אל שאר המרק ל 30 דקות נוספות עם כל תכולת המרק כמתואר לעיל
© המתכון מאתר 'ניקי' ונעשו בו שינויים קלים בחומרי הגלם בהתאם למטרות הבריאותיות שאנחנו רוצים לקדם דרך שילוב המתכון בתהליך בריאותי