מתכון למרק כתומים גריסים ועדשים ירוקות

לשיתוף בוואטסאפ
לשיתוף בפייסבוק
לשיתוף
לשיתוף
Picture of יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי
יעקב קרנץ נטורופתיה ועיסוי

למצוא את הבעיה. להבין את הפתרון.

לכל המתכונים

הרשמה לערוץ

לתרגילים חדשים ועדכונים

רכיבים (6-7 מנות)

• 1 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים למשך הלילה (לשפוך את המים | לא חובה להשרות קודם. אז אם לא הספקתם להשרות – פשוט תציצו בהערות בסוף ניתן לעשות במקום)
• 4 גזרים
• 3 בטטות
• 2 בצל
• 4 שיני שום
• 8 כפות גריסי פנינה
• 12 כוסות מים רותחים
• כפית כמון
• 2 כפיות כורכום שטוחות
• 2/3 כפית פלפל שחור
• 4 כפות אבקת מרק (או הכנת תערובת שתעלה לסך זה ותהווה תחליף: תערובת של מלח, פלפל שחור גרוס,
אבקת שום, כמון ומעט כורכום. רוב האבקה תהיה על בסיס מלח וכמון ואפשר לגוון עם תבלינים מעניינים נוספים)
• מלח לפי הטעם

מרק כתומים גריסים ועדשים ירוקות
מרק כתומים גריסים ועדשים ירוקות

הכנה 
• לחתוך את הירקות לקוביות קטנות
• לחמם סיר עם 2 כפות שמן ולטגן בו את הבצל ואת השום למשך כמה דקות
• להוסיף אל תוך אותו הסיר את הירקות, את המים , את עדשים, את גריסים וכל התבלינים
• להשאיר את הסיר על אש בינונית כאשר הסיר מכוסה, ולבשל אותו למשך כ 30 דקות.

הערות:
⇐  במהלך הבישול כדאי להציץ מידי פעם ולראות שיש מספיק מים בסיר או לחילופין הוסיף מים בהתאם למרקם שאתם מעוניינים בו.
⇐ בנוגע להכנת מתכונים עם קטניות, תמיד מומלץ להשרות את הקטניות בלילה שלפני.
במידה ולא הספקתם להשרות לילה לפני:
• יש לשים את העדשים בתוך סיר עם 6 כוסות מים חמים ולבשל במשך 15 דקות
•  לסנן מן הנוזלים
• להוסיף את העדשים אל שאר המרק ל 30 דקות נוספות עם כל תכולת המרק כמתואר לעיל

© המתכון מאתר 'ניקי' ונעשו בו שינויים קלים בחומרי הגלם בהתאם למטרות הבריאותיות שאנחנו רוצים לקדם דרך שילוב המתכון בתהליך בריאותי

בתיאבון !!

לחצו לשיתוף המתכון עם משפחה וחברים 

וואטסאפ
פייסבוק
תכנים מרחבי האתר
כלי נגישות
חייגושאלות ? כתבו לי